Terug Golf 2 December

“Tiny houses” bij Kieviten Golf

Nieuws afbeeldingTijdens de jaarlijkse Kieviten Golfweek (13-20 september 2020) kregen de winnaars van diverse wedstrijden een wel heel speciale prijs: een vogelhuisje. De gedachte hierachter was dat het een win-win-situatie zou kunnen opleveren: deelnemers blij en de natuur rondom de golfbaan een handje helpen. De winnaars zijn vermeld op de nestkasten en kunnen daardoor regelmatig genieten van hun overwinning. En als het goed is, trekken de huisjes diverse soorten vogels aan die aanwezige insecten tot hun lievelingskostje rekenen. En nóg leuker: in het voorjaar voor nageslacht zorgen.

Hugo Woudenberg van het IVN (tevens enthousiast "beheerder” van Lentevreugd), reageerde enthousiast op onze vraag om advies te komen geven en vertelde wat voor elk huisje de beste plek was. Zo is het open broedkastje van Joany speciaal geschikt voor kwikstaarten die gek zijn op insecten in het gras. En sommige kasten zijn op zijn advies voorzien van een metalen plaatje zodat spechten en eekhoorntjes er niet in kunnen komen. Bovendien zijn de gaatjes net iets kleiner dan de andere, waardoor ze geschikt zijn voor pimpelmezen. Leuke wetenswaardigheden en wellicht wil hij in de toekomst een presentatie geven over de natuur in ons mooie Wassenaar.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Kieviten Golf? Kijk op www.kieviten.nl/golf of neem contact op met Joany Hübscher ([email protected]; 0642231596)

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring